Műfordítás

A műfordítás, más néven irodalmi fordítás a fordítások speciális műfaja, melyet e területen jártas műfordítók végeznek. Szűkebb értelemben a műfordítás vers, regény, novella, dráma vagy esszé fordítását jelenti, bővebb értelemben annak nem csupán a fordítását, hanem művészetileg az eredetivel egyenértékű átültetését, az ott leírt gondolatok és érzések közvetítését is magában foglalja. Egy műfordítónak mind a forrásnyelvi, mind a célnyelvi kultúrában jártasnak kell lennie és az idegen nyelv anyanyelvi szintű tudása mellett elengedhetetlen a magyar nyelv és irodalom átfogó ismerete is. Kollégáink rendelkeznek ezen kompetenciával.

 

Műfordítási szolgáltatásaink:

  • könyv
  • regény
  • e-book
  • gyerekkönyv
  • elbeszélés
  • novella
  • újságcikk fordítás, szerkesztés, tördelés
  • kindle e-könyv

 

Elektronikus tanúsítvány

Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítás a hivatalos fordítás elektronikus változata. A gyakorlatban ez egy olyan PDF fájlt jelent, amely tartalmazza a fordítóirodánk által elkészített fordítást, a fordítás tárgyát képező anyagot, valamint az ehhez kapcsolódó kétnyelvű tanúsítványt, mindezt egy minősített elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátva, mely által az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül. Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítást a fordítóiroda nem kinyomtatva adja át, hanem fájl formájában. Így természetesen nincs rajta fűzőszalag és hagyományos pecsét. A hitelességét az elektronikus aláírás és időbélyegző garantálja, amelyek egy tollal aláírt okirattal azonos megítélésűvé teszik a tanúsítványt. Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítás nem azonos az OFFI által kiadott hiteles fordítással, mely magyar ügyintézés során lehet szükséges.

Az ajánlatkéréssel vagy az elküldött ajánlattal kapcsolatban kollégánk készséggel áll rendelkezésére. Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 20 430 1530 telefonszámon vagy írjon az info@rapidforditas.hu címre. Ha ajánlatunk bármilyen szempontból mégsem felelne meg Önnek, kérjük jelezze munkatársunknak, aki mindent megtesz azért, hogy az Ön igényei szerint alakítsa át a megrendelést.