Hivatalos fordítás

Irodánk hivatalos fordítás készítését is vállalja. Ebben az esetben az elkészült fordítást ellátjuk elektronikus aláírással és időbélyeggel, továbbá tanúsítjuk az eredetivel való megegyezését. Amennyiben papírformátumban kéri az igazolást, úgy az aláírás és bélyegző mellett a fordítást és az eredeti dokumentum másolatát összefűzzük háromszínű szalaggal. Az így kézhez kapott dokumentum, bármelyik formában (elektronikus és papír alapú) alkalmas a külföldi ügyintézéshez. Az Európai Unión belül az egyes tagállamok elfogadják a más országban készült fordításokat, ugyanakkor léteznek kivételek.

 

Hivatalos fordítási szolgáltatásaink:

 • anyakönyvi kivonat
 • erkölcsi bizonyítvány
 • jogviszony igazolás
 • jövedelemigazolás
 • oltási igazolás / védettségi igazolvány / antitest teszt / PCR teszt
 • bizonyítvány
  / általános iskolai bizonyítvány, középiskolai bizonyítvány, érettségi, szakmunkás bizonyítvány, diploma, oklevél, mesterlevél, egyetemi-, főiskolai index alapadatai, nyelvvizsga bizonyítvány, OKJ bizonyítvány /
 • munkakönyv
 • személyes okiratok / személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, jogosítvány, útlevél  /
 • személyes dokumentumok / önéletrajz, motivációs levél, szakdolgozat, magán jellegű levél /

Elektronikus tanúsítvány

Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítás a hivatalos fordítás elektronikus változata. A gyakorlatban ez egy olyan PDF fájlt jelent, amely tartalmazza a fordítóirodánk által elkészített fordítást, a fordítás tárgyát képező anyagot, valamint az ehhez kapcsolódó kétnyelvű tanúsítványt, mindezt egy minősített elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátva, mely által az így hitelesített dokumentum teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül. Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítást a fordítóiroda nem kinyomtatva adja át, hanem fájl formájában. Így természetesen nincs rajta fűzőszalag és hagyományos pecsét. A hitelességét az elektronikus aláírás és időbélyegző garantálja, amelyek egy tollal aláírt okirattal azonos megítélésűvé teszik a tanúsítványt. Az elektronikus tanúsítvánnyal ellátott fordítás nem azonos az OFFI által kiadott hiteles fordítással, mely magyar ügyintézés során lehet szükséges.

Az ajánlatkéréssel vagy az elküldött ajánlattal kapcsolatban kollégánk készséggel áll rendelkezésére. Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 20 430 1530 telefonszámon vagy írjon az info@rapidforditas.hu címre. Ha ajánlatunk bármilyen szempontból mégsem felelne meg Önnek, kérjük jelezze munkatársunknak, aki mindent megtesz azért, hogy az Ön igényei szerint alakítsa át a megrendelést.